بررسی شیائومی ردمی Note 4: گوهر پنهان
معرفی
شیائومی ردمی Note 4 آینده ی روشنی در پیش دارد. پیش از این برادر بزرگترش، Note 3، بیشترین فروش آنلاین در هند و محبوبیت زیادی در بین کاربران چینی خود کسب کرد. با وجود این که حدودا شش ماه از عرضه ی این گوشی می گذرد، این گوشی نه تنها از رده خارج نشده بلکه به همراه Note 4 در کنار یکدیگر قدرت انتخاب بیشتری به طرفداران خود داده اند.
با وجود قیمت بالای این عضو جدید از خانواده شیائومی، دو مشخصه مهم آن را از میان رده ها متمایز کرده است؛ اول برای جنس بدنه با پیروی از پرچداران شرکتهایی همچون سونی و اچ تی سی تماما از آلومینوم استفاده کرده است. دوم بهره گیری از چیپست قدرتمند Helio X20 است که به آن توانی بیشتر از گوشی یک میان رده داده و توجیهی برای قیمت بالای آن خواهد بود.
برگزیدن مقدار 64 گیگابایت برای حافظه می تواند برگ برنده ی دیگری برای این گوشی گران قیمت باشد.
در مجموع می توان به موارد زیر در مورد Note 4 اشاره کرد:
- طراحی یک پارچه آلومینیومی
- صفحه نمایش 5.5 اینچی Full HD با تراکم پیکسلی 401
- پردازنده مدیاتک MT6797 Helio X20 با دو هسته پردازشی Cortex-A72 و هشت هسته Cortex-A53 ؛ پردازنده گرافیکی Mali-T880 MP4 ؛ فرکانس 700MHz.
- اندروید مارشمالو به همراه رابط کاربری MIUI 8
- نسخه استاندارد: 2GB رم و 16GB حافظه ذخیره سازی؛ نسخه حرفه ای: 3GB رم و 64GB حافظه ذخیره سازی. قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه یا سیمکارت دوم (قابلیت هیبریدی)
- دوربین اصلی: 13MP، اندازه سنسور f/2.0، قابلیت ِPDAF (فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز)، فلش دوگانه LED، قابلیت فیلم برداری 1080p با سرعت 30 فریم برثانیه و 720p با سرعت 120 فریم بر ثانیه
- دوربین جلو: 5MP، اندازه سنسور f/2.0، قابلیت فیلم برداری 720p با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- دارای سنسور اثر انگشت
- پشتیبانی از LTE و Wi-Fi 802.11ac
- باتری 4,100mAh
- استفاده از نسخه قدیمی اندروید (مارشمالو)
- باتری غیر قابل تعویض
- محدودیت در استفاده همزمان از سیمکارت دوم و کارت حافظه
- عدم پشتبیانی از سیستم شارژ سریع (Quick charge 2.0/3.0)
مقایسه
در ابتدا نگاهی می اندازیم به دو مدل از دیگر اعضای خانواده شیائومی و آنها را با تازه وارد این خانواده مقایسه می کنیم…
- دارای پردازنده ای به مراتب قوی تر از Note 3
- نسخه ی حرفه ای با حافظه ی 64GB ارائه شده در صورتی که Note 3 دارای حافظه ای 32GB است.
- بدنه ی تمام فلزی و با کیفیت ساخت بسیار بهتر
- دوربین اصلی با تعداد پیکسل کمتر ( 13MP در Note 4 و 16MP در Note 3)
- دارای وزن بیشتر (Note 4 وزنی معادل 175 گرم و Note 3 با وزن 164 گرم)
- قیمیت بالاتر هر دو نسخه
- نسخه حرفه ای Note 4 و نسخه استاندارد Pro هردو از پردازنده ی یکسانی بهره می برند.
- اندازه و تراکم پیکسلی در هردو نمایشگر یکسان است ولی Note 4 از IPS LCD و Pro از مددل AMOLED استفاده می کند.
- ردمی Pro دو دوربین 13MP در قاب پشتی خود دارد که در مقایسه با آن، ردمی Note 4 از دوربینی با 13MP به عنوان دوربین اصلی استفاده می کند.
- مدل Note 4 قیمتی مقرون به صرفه تر نسبت به Pro دارد. چرا که نسخه حرفه ای آن با قیمتی پایین تر از مدل 64GB (با رم 3GB) ردمی Pro عرضه شده است.
- استفاده ی Note 4 از درگاه USB Type-C
در واقع، حضور این سه میان رده در کنار یکدیگر، قدرت انتخاب بیشتری را برای دوستداران برند چینی شیائومی به ارمغان آورده است؛ ردمی Note 3 پیشنهادی برای کسانی است که به سخت افزاری نسبتا مناسب بسنده کرده اند؛ ردمی Note 4 سوگلی شیائومی در میان رده هاست و ردمی Pro مناسب کسانی است که حاضرند برای یک گوشی میان رده ی تقریبا قدرتمند بهای بیشتری بپردازند. اما همچنان این تازه وارد را می توان به عنوان یک پیشتاز در بین گوشی های میان رده در نظر گرفت.
حال باید واقعا دید که آیا با پر فروش ترین گوشی امسال روبه رو هستیم یا نه؟ با نگاهی به لیست محصولات عرضه شده ی میان رده در سال جاری، شاید بیشتر این ادعا را باور کنیم. تا جایی که می توان این تازه وارد را با پردازنده ی قدرتمند و قیمتی بسیار پایین، رقیبی سرسخت برای پرچمداران دیگر شرکت ها در نظر گرفت.
محتویات جعبه
همانطور که مشاهده می کنید، جعبه ای این محصول شامل خود گوشی، یک عدد کابل میکرو یو اس بی و شارژر آن است.
نگاهی از چند زاویه
شیائومی با تولید Note 3 شروع به تولید گوشی هایی با بدنه ی تمام فلزی کرد. هرچند این تغییر، کیفیت و استحکام بیشتری به بدنه ی گوشی ها بخشید، اما همچنان باعث شد تا این پس شاهد گوشی های سنگین وزن تری از این تولید کننده بزرگ باشیم. البته با نگاه به iPhone 7 Plus با 188 گرم وزن می توان گفت که تازه گل سرسبد شایائومی از میزان وزن قابل قبول برای یک گوشی 5.5 اینچی فراتر نرفته است و هنوز حرفی برای گفتن دارد.
ردمی Note 4 نسبت به نسل های قبلی خود 0.3mm باریکتر بوده و همچنین تغییراتی در لبه های کناری داشته است.
سخت افزار
شیائومی در تبلیغات های این تلفن همراه همواره بر بدنه ی یکپارچه فلزی آن تاکید دارد. یک شمش آلمینیوم باید 20 مرحله را پشت سر بگذارد تا به محصول نهایی یا همان Note 4 خودمان تبدیل شود؛ 10 مرحله بیشتر از تولید یک پوسته Note 3!
سونی در تولید سری های اکسپریا Z خود و اچ تی سی در تولید One از این شیوه استفاده کرده اند؛ در واقع آنها برای تولید گوشی های فلزی ارزان تر، ورقهای آلمینیومی را به شیوه ی خاصی تغییر حالت دادند. این شیوه کار دشوار، شیائومی را قادر ساخته تا محصولی تمام فلزی را تولید کند که حس متفاوتی را در استفاده از این تلفن همراه منتقل کند.
برش های الماسی درتمامی لبه های گوشی، جلوه ی چشم نوازی به آن داده و آن را دوست داشتنی تر نموده است.
در قسمتهای بالایی و همینطور پایین در قاب پشتی گوشی خطوط آنتن را می بینیم که به شیوه ای خاص با فناوری نانو تزریق شده که ضمن زیباتر کردن ظاهر گوشی، شهاد افزایش کیفیت آنتن دهی این گوشی هستیم. انگار که شیائومی در طراحی ظاهر این محصول سنگ تمام گذاشته!
شیشه جلویی گوشی به گونه ای مجذوب کننده طراحی شده که انحنای کمی در لبه های آن جلوه می کند. عدم استفاده ی شیائومی از شیشه ضدخش مناسب در این محصول واقعا ما را به تعجب واداشته است.
حاشیه های اطراف صفحه نمایش باریک تر مقدار مورد انتظار هستند که البته با کمی جستجو در بین گوشی های دارای صفحه 5.5 اینچی، می توان در این مورد پرچمداران را صدر لیست مشاهده کرد.
گرد بودن گوشه ها حس خوبی را به ما منتقل می کند و سبب می شود بتوانیم راحت تر گوشی را در دست بگیریم. همچنین جایگیری صحیح دکمه ها در لبه ها ارگونومی خوبی را ب دستگاه داده است. شیائومی در این دستگاه نیز از کلیدهای خازنی برای کلید خانه و دو کلید بهره برده است.
کلید پاور و کلید یکپارچه ی صدا در لبه ی سمت راست به اندازه کافی بزرگ طراحی شده است تا در پیدا کردن آن دچار مشکل نباشیم. البته فشردن آن کمی سختبه نظر می رسد.
کپی برداری از این مطلب بدون ذکر منبع شرعا حرام است و مورد رضایت نویسنده نمیباشد.