مدیاتک با کمک اپل به دنبال تسخیر بازار آمریکا
مدیاتک در حال حاضر در آمریکا تقریبا ناشناخته است؛ زیرا عموما تراشههای آن در محصولات چینی به کار میروند و به همین دلیل این شرکت در چین شناختهشدهتر است؛ اما اگر گزارشهای اخیر صحت داشته باشند، ممکن است اپل باعث رواج ناگهانی کسبوکار مدیاتک در آمریکا شود.
در نتیجهی کشمکش اپل و کوالکام، به نظر میرسد ساکنین کوپرتینو پس از اینکه تراشههای اینتل را جایگزین مودمهای اسنپدراگون کردند، به دنبال تراشههای مدیاتک هستند تا بهجای مودمهای CDMA کوالکام به کار بگیرند و عملا قطعات این شرکت را از آیفونهای سال ۲۰۱۸ حذف کنند.
از سوی دیگر، گفته میشود مدیاتک در حال کار روی دو تراشهی میانردهی Helio P40 و Helio P70 است که هر دو قرار است با همکاری TSMC و با استفاده از فناوری ۱۲ نانومتری ساخته و در سهماههی دوم سال ۲۰۱۸ عرضه شوند. هلیو P40 پردازندهای هشت هستهای است که از چهار هستهی A73 با بیشینهی سرعت ۲ گیگاهرتز برای پردازشهای سنگین و چهار هستهی A53 با بیشینهی سرعتی مشابه برای فعالیتهای روزمره بهره میبرد.
تراشهی گرافیکی بهکاررفته در این مدل Mali-G72 MP3 است که بیشینهی سرعت آن تا ۷۰۰ مگاهرتز در نظر گرفته شده است. دوربینهایی که تا حداکثر ۳۲ مگاپیکسل باشند، میتوانند بهخوبی با این تراشه کار کنند. در کنار P40 میتوان تا ۸ گیگابایت رم استفاده کرد. این تراشه از مودم LTE Cat. 7 پشتیبانی میکند.
تراشهی Helio P70 نیز هشت هستهای است و تشابه زیادی به P40 دارد. با این تفاوت که بیشینهی سرعت هستههای A73 در این تراشه تا ۲.۵ گیگاهرتز افزایش یافته است و تراشهی گرافیکی Mali-G72 در این پردازنده تا ۸۰۰ مگاهرتز سرعت پردازش دارد. گفته میشود P70 قرار است در گوشیهای تمامصفحهی شیائومی از سری ردمی استفاده شود. ویوو، اوپو و جیونی دیگر شرکتهای چینی هستند که احتمالا از این تراشه در گوشیهای خود استفاده خواهند کرد.
فروش پایین پردازندهی Helio X30 که تنها در دو گوشی Meizu Pro 7 Plus و Meitu V6 مورد استفاده قرار گرفت، مدیاتک را مجبور به کنارهگیری از رقابت پردازندههای پرچمدار کرد. سهم این شرکت از بازار در سال ۲۰۱۷ با ۴ درصد کاهش، از ۱۸ درصد به ۱۴ درصد رسید.