نقد و بررسی LG X Screen – دونمایشگری!
LG دو تلفن هوشمند میان رده در MWC بارسلونا به همراه LG G5 معرفی کرده است. ما میخواهیم که یکی از این دو را به بررسی بگذاریم. LG X Screen
یکی از سوالات شاخص این است که آیا یک نمایشگر دوم میتواند به عنوان یک نقطه ی قوت برای فروش باشد یا خیر. بیایید ببینیم این تلفن هوشمند چند مرده حلاج است!
تاریخ عرضه:
LG X Screen در سه رنگ سفید، صورتی و مشکی برای فروش عرضه شده است و تفاوت قیمتی به تناسب با رنگ ندارد. این گوشی در حال حاظر در بازار موجود است.
طراحی و کیفیت ساخت:
LG X Screen از پلی کربنات ساخته شده است ولی طراحی ان به گونه ای ست که به نظر میرسد گوشه هایش از جنس فلز هستند.
صفحه نمایش 4.93 اینچی آن موجب شده است که دستگاه جمع و جوری به نظر برسد. ولی قسمت بالایی دستگاه یک نمایشگر همیشه روشن 1.8 اینچی دارد که آن ر بلند قامت تر نشان میدهد. به همین دلیل آنچنان هم جمع و جور نیست.
در یکی از لبه ها میتونیم درگاه حافظه ی microSD و nano-SIM و همچنین دکمه ی پاور آن را مشاهده کنیم. در سمت دیگر دکمه ی ولوم قرارگرفته است. درگاه micro-USB نیز در کنار بلندگوی گوشی در لبهی پایینی آن قرار دارد. دکمه های خازنی نیز عملکرد خوبی دارند.
صفحه نمایش 4.93 اینچی آن نیز مسطح است و ال جی از صفحه نمایش هایی با لبه های خمیده مثل آنچه در LG K10 به کار برده است استفاده نکرده است. لبه های صفحه نمایش اندکی از قسمت دور گوشی پایینتر هستند که موجب شده است تا کمتر دچار خط و خش بشوند. البته محسوس بودن این اختلاف میتواند اندکی آزار دهنده باشد.
یکی از شاخص های الجی در اینجا حضور ندارند! دکمه های پشتی گوشی در کناره های آن قرار گرفته اند تا داشتن پستی مسطح را ممکن سازند. طراحی LG X Screen مینیمالستیک است! پشت مسطح آن یاد آور LG Optimus G پر افتخار است. برای تنوع ظاهری همه ی دکمه ها و درگاهها در یک نوار فلز مانند که دور تا دور گوشی را پوشانده است قرار دارند.
نمایشگر:
گوشی جدید ال جی از صفحه نمایش دوتایی بهره برده است. نمایشگر اصلی 720p , 4.93 اینچ است. تراکم پیکسلی آن نیز به اندازه ای زیاد است که دیدن پیکسلهای تکی را به اندازه ی کافی سخت کرده باشد. با این حال گهگاهی محو شده گیهایی به چشم میخورند که با وجود رزولیشن بالاتر اثری از آنها نمیبود.
متاسفانه بیشینه ی نوردهی صفحه نمایش LG X Screen پایین است. در محیط های روشن همیشه صفحه نمایش اندکی تاریک به نظر میرسد و این برای دیدن از زوایای مختلف اصلا بهینه نیست. با این حال با اعوجاج رنگی سر و کار نداریم.
ویژگی های خاص:
مهمترین ویژگی LG X Screen صفحه نمایش ثانویه آن است که در بالای صفحه نمایش اصلی قرار گرفته است. همانند آنچه در LG V10 دیده ایم. صفحه نمایش دوم 1.8 اینچی است و روزولیشن پایینی دارد: 520×80. در آن شما میتوانید نوتیفیکیشن نشان دهید یا میانبرهایی برای برنامه های مورد نظرتان بسازید. همچنین میتوانید بین قابلیت های متفاوت این صفحه نمایش در آن جابجا شوید.
صفحه نمایش ثانویه یک حالت همیشه روشن دارد. البته در حالت استنبای نور آن بقدری کم است که در محیط های روشن یا زوایای خاصی مشاهده ی محتوای آن به سختی انجام میگیرد. تنظیمات سریع آن مثل بلوتوث وایفای و صدا و چراغ قوه همیشه در دسترس هستند. این تنظیمات معمولا به اندازه زیادی کمک نمیکنند، زیرا به اندازه ی کافی مورد استفاده قرار نمیگیرند.
در عمل صفحه نمایش دوم میتواند توانایی های بیشتری را فراهم کند. نشان دادن نوتیفیکیشن ها، میانبرهایی برای برنامه های کاربردی و حتی مخاطبین.
داشتن قابلیت بزرگنمایی در آن به نظر کمک کننده مینماید، که البته وجود دارد ولی قابل تنظیم نیست. نمایشگر دوم وقتی که برنامه های اخیرا استفاده شده را نشان میدهد بسیار کاربردی و خوشدست است. پنج برنامه که میتوانید لیستشان را ببینید و میانان جابجا شوید.
نرم افزار:
در اینجا همانند LG G5 با اندروید شش و یک رابط کاربری جدید روبرو هستیم که با توجه به فونت و سایر ویژگی هایش از دستگاههای قبلی ساختار بسیار بهتری به نمایش میگذارد. فقط 20 برنامه ی از پیش نصب شده بر روی این گوشی وجود دارد که یک برنامه ی تناسب اندام از الجی و برنامه های معمول گوگل را نیز شامل میشود. با برنماه های از پیش نصب شده ی کمتر شما فضای آزاد بیشتر و همچنین آزادی عمل خلاقیت پذیر تری را دارید!
شما میتوانید به دکمه های اضافی تنظیمات سریع نیز از طریق دکمه ی با آیکون مداد دسترسی داشته باشید. الجی همچنین تصمیم گرفته است تا دسترسی به ویجت ها را از طریق یک تب مجزا از لیست برنامه های نصب شده ممکن سازد.
عملکرد:
پردازنده ی چهار هسته ای اسنپدراگون 410 که روی بیشنیه ی 1.2GHz تنظیم شده است اجرای بازیها و برنامه ها را ممکن میسازد. تمرکز LG X Screen بر روی برنامه های گفتگو، وبگردی و لذت بردن از طریق موسیقی است و این کارها را بدون هیچ گونه مشکلی انجام میدهد. این چیپست با 2GB حافظه پشتیبانی شده است و این مقدار برای چند وظیفگی کافی به نظر میرسد.
الجی موفق شده است تا نرم افزار را بگونه ای بهینه کند تا به ندرت لگ و کندی در رابط کاربری مشاهده کنیم. برنامه ها با سرعت بالایی اجرا میشوند ولی قسمت برنامه های اخیرا استفاده شده با اندکی تاخیر باز میشود.
کاربرانی که انتظار پردازش بالا دارند از اسنپدرگون 410 راضی نخواهند بود. بازی های سنگین قابل بازی کردن هستند اما ممکن است با نرخ تازه سازی پایینی اجرا شوند. ولی اگر شما به بازی علاقه ی چندانی ندارید دستگاه به روانی کار خواهد کرد. بنچمارک ها نیز به نوبه ی خود تجربه ی کار با دستگاه را بازتاب میدهند.
صدا:
اسپیکر مونوی داخلی که در گوشه ی راست پایین دستگاه و در سمت راست درگاه micro-USB قرار گرفته است، صدای شگفت انگیزی ندارد! بلندی صدا کافی به نظر میرسد ولی کیفیت آن رضایت بخش نیست. اگر انگشت خود را طوری قرار دهید تا اسپیکر را بپوشاند به سختی صدایی به گوشتان خواهد رسید.
کیفیت تماس ها در هنگامی که از دستگاه استفاده میکردیم خوب بودند، چه دستگاه را بر روی بلندگو قرار دهیم چه در حالت معمول. این گوشی از VoLTE پشتیبانی نمیکند!
دوربین:
دوربین پشتی 13 مگاپیکسل و دوربین جلو 8 مگاپیکسلی است. در محیط تاریک هم دوربین اصلی با LED ای که در زیر آن تعبیه شده است تصاویر نسبتا مناسبی به دستتان میدهد.
در برنامه ی دوربین میتوانید بین حالت دستی و خودکار جابجا شوید. حالت خودکار آسانتر است ولی حالت دستی عکسهای سریعتری برایتان میگیرد. شما در حالت خودکار باید دستتان را از روی دکمه بردارید تا عمل عکس برداری انجام شود ولی این عمل در حالت دستی با زدن انگشت روی صفحه انجام میشود.
کیفیت عکسهای گرفته شده متناسب با قیمت گوشی به نظر میرسد. در محیط بیرون کیفت عکسها خوب به نظر میرسید ولی نبود گزینه ی HDR خودکار میتواند اندکی توی ذوق بزند و روشنایی عکسها را نامتناسب جلوه دهد.
دوربین اصلی نتایج خوبی به دست داد. در عکسهای نزدیک جزییات به اندازه ی کافی واضح بودند. در عکس برداری از تعدادی گل هم ساختار متناسبی به دست آمد. رنگها واقعی به نظر میرسند، ولی کسانی که خیلی به دوربین تلفن هوشمندشان حساسند ممکن است نسبت به عملکرد آن راضی نباشند.
عکسهای سلفی خوب به نظر می آیند. دوربین یک فیلتر برای کم کردن نا ملایمات عکس دارد! در مقدار کمینه نتیجه به واقعیت نزدیک تر است. میتوانید تست آن را ببینید!
فیلمبرداری هم با کیفیت FullHD انجام میشود و هم گزینه ای برای فیلمبرداری با کیفیت HD در دسترس است. در حالت فیلمبرداری صفحه نمایش ثانویه برای زوم کردن استفاده میشود که قابلیت جالبی است.
باتری:
باتری جدا نشدنی 2300mAh برای استفاده ی یک روزه ی معمول بدون شارژ مجدد کافی به نظر میرسد. البته نمیتوان انتظار داشت که روز دوم را نیز به همین ترتیب شارژ دهی کند!
نتایج تست باتری از 80 تا 20 در صد را که برای استفاده های متفاوت شبیه سازی شده است، مدت زمان 6 ساعت و 13 دقیقه را بدست داد که از میانگین تست هایی که با این شبیه ساز انجام شده است بیشتر است!
مشخصات فنی:
- ابعاد:
- 6 x 71.8 x 7.1 mm
- وزن:
- 120 gr
- باتری:
- 2300 mAh
- صفحه نمایش:
- 4.93 in
- LCD
- 1280 x 720 pixels (298 ppi)
- دوربین جلو:
- 8 megapixels
- دوربین پشتی:
- 13 megapixels
- چراغ قوه:
- LED
- ورژن اندروید:
- 6 – Marshmallow
- رم:
- 2 GB
- حافظه ی داخلی:
- 16 GB
- حافظه ی جدا شدنی:
- microSD
- تراشه:
- Qualcomm Snapdragon 410
- تعداد هسته ها:
- 4
- بیشترین سرعت هسته:
- 2 GHz
- اتصالات:
- HSPA, LTE, Bluetooth 4.1
نتیجه گیری کلی:
LG X Screen به سختی یک دستگاه میانرده به حساب می آمد اگر صفحه نمایش ثانویه ای در کار نبود!
صفحه نمایش ثانویه همیشه عالی عمل نمیکند اما نشان داده است که میتواند کار آمد باشد، بخصوص وقتی پای برنامه های اخیرا استفاده شده در میان باشد.
این گوشی همجنین خوش دست و سبک وزن است.
از طرف دیگر صفحه نمایش همیشه تاریک به نظر میرسد و قدرت پردازشی آن نیز در حد نیاز عملکرد دارد! دوربین پشتی عکسهای خوبی میگیرد و عکسهای سلفی آن نیز معمولی است. باتری هم برای استفاده در یک روز مناسب به نظر میرسد.
رقبای کافی برای این گوشی وجود دارند، HONOR 5X یا MotoG 2015
قدرت این تلفن های هوشمند تقریبا به همین اندازه است ولی قیمتهای به مراتب ارزانتری دارند.
منبع اصلی: androidpit
ترجمه شده در GSM-Developers
xSHiFTx
وب مستران و نویسندگان گرامی .
جهت پشتیبانی و ایجاد انگیزه در تیم ما لطفا به هنگام کپی مطالب مربوطه منبع را نیز ذکر کنید.