آموزش اندروید استودیوآموزش های برنامه نویسی اندروید
آموزش برنامه نویسی اندروید با اندروید استودیو (بخش بیست و چهارم: کار با رشته ها (Strings) در اندروید)
من یک پروژه به نام GSM_Strings ایجاد کردم.
از پوشه ی منابع (Res) به پوشه Layout می رویم تا فایل activity_main.xml را باز کنیم. این فایل باعث می شود که لایه ظاهری برنامه به ما نشان داده شود تا بتوانیم ابزارهای خودمان را به این لایه اضافه کنیم. یا کد های این لایه را دستکاری کنیم. این فایل مربوط به بخش ظاهری برنامه است.
از قسمت Palette ها که یک جعبه ابزار است، یک Plain Text انتخاب می کنیم و به درون لایه می کشیم (Drag & Drop) .
در قسمت سمت راست برنامه Properties این ابزار را مشاهده می کنید
از قسمت Text می توانید متنی که می خواهید در Plain Text نشان داده شود را وارد نمایید.
اگر متن شما هم مانند متن من طولانی است، پس در Plain Text مورد نظر، درست نشان داده نمی شود. برای درست نشان داده شدن متن شما در Plain Text باید عرض و طول آن به صورت اتوماتیک بزرگ شود برای این کار همان طور که در تصویر نشان داده است باید مقدار match_parent را برای دو گزینه ی Width و Height انتخاب نمایید.
اگر دقت کنید می بینید که نوشته شما در قسمت android:text نشان داده شده است. پس روش دوم تغییر متن درون TextView اینست که مستقیما از داخل کد متن دلخواه خود را تغییر دهید.
android:text="به بخش برنامه نویسی مرجع جی اسم دولوپرز خوش آمدید"
روش استاندارد تغییر متن با استفاده از Strings
<string name="GsmDevelopers">کار با رشته ها در برنامه نویسی اندروید</string>
در واقع ما هر وقت بخواهیم از رشته ها استفاده کنیم، متن خود را در یک تگ string می نویسیم و سپس نامی به آن می دهیم و با استفاده از نام، هر کجا خواستیم از آن رشته ی مورد نظر استفاده می کنیم.
حال دوباره به قسمت کدهای Plain Text یا همان TextView بر میگردیم. به قسمت کدها رفته و سپس از رشته ای که نوشتیم، به صورت زیر استفاده می کنیم.
در واقع این کد می گوید که در پوشه ی string به تگ GsmDevelopers اشاره کن! پس در واقع همان متنی که آنجا نوشتیم در این کد استفاده خواهد شد.
android:text="@string/GsmDevelopers"
اگر به قسمت Design بروید مشاهده می کنید که متن درون برنامه به چیزی که درون فایل string.xml نوشتید، تغییر کرده است.
از این پس بهتر است برای استفاده از رشته ها و در واقع کار با رشته ها در برنامه نویسی اندروید از این روش استفاده کنید زیرا این یک روش استاندارد است.
کد Plain Text من:
<EditText android:inputType="textPersonName" android:text="@string/GsmDevelopers" android:ems="20" android:id="@+id/editText" android:layout_width="match_parent" android:layout_height="match_parent" android:selectAllOnFocus="false" android:singleLine="false" android:layout_alignParentBottom="true" android:layout_alignParentEnd="true" />